Wij hebben genoten tijdens de optocht van Papgat en Lolland en nog nooit kregen we zoveel positieve reacties en lachende gezichten naast de kant. Veel duimpjes en mensen die moesten lachen tijdens onze bandenwissel. Vele kleine Max-verstappen-fans wilde met onze creatie op de foto, wat ons allen trots maakte.

Vorig jaar hadden we nog autopech maar dit jaar wilde we genoeg pitstops maken om er zeker van te zijn dat we de eindstreep zouden gaan halen. Er werd veel aandacht besteed aan de kleding van de loopgroep en ook de muziekinstallatie werd letterlijk en figuurlijk versterkt.

De bandenwissel zorgde voor veel lachende gezichten en Richard hier het hoofd koel en een handje aan het stuur.

 

Onze Pits-poezen hadden niet alleen een prachtig pak aan, ze werden ook voorzien van unieke sminck!

Ook gaven wij bij Papgat X nog even een rondje weg op de rotonde!

De complete club!


Helaas had de Jury een ander oordeel en waren wij verrast dat wij 7e van de 9 wagens werden.

De individuele act was grappig! Mensen moesten plaats nemen op de pot om een ‘potje te racen’. Met het stuur in de hand en een helm op probeerde zij de kar in de goede richting te sturen. Hieronder zie je een korte video van hoe dat tijdens de optocht verliep:


De individuele act met de WC-kar werd 6e van de 7 acts.

De grote loopgroep werd 10e van de 10.

De maandag van de carnaval staat voor onze vereniging altijd in het teken van de optocht in Lolland. Vorig jaar hadden we de wind niet in de rug en werd de optocht dan ook afgelast. Ook dit jaar kwam er hier en daar een natte wind uit een rare hoek. Gelukkig was dit geen reden om de optocht niet door te laten gaan en iets na half twee vertrokken we dan vanaf D’n Ekker richting het ‘centrum van Olland’.

Ook hier zagen we vele glimlachen verschijnen tijdens zowel de individuele act als met de bandenwissel. Ook de pitspoezen kregen veel aandacht en applaus. Ze danste mooi in de maat en allemaal tegelijkertijd. De grote loopgroep pakte een mooie 2e prijs, net achter ‘Heel Olland bakt’ en de kleine loopgroep (WC-wagen) won de 4e prijs. De racewagen won de 1e prijs!! We waren dolblij met dit resultaat en we gaan proberen om in 2018 onze titel te prolongeren!

Desondanks de uitslag tijdens de optocht van Papgat kijken we tevreden terug op weer een prachtig bouwwerk en ik wil bij deze dan ook alle loopgravers bedanken voor hun enorme inzet!

Het was genieten, lekker weer en volgend jaar gaan we er weer voor!
Groeten Geert van der Heijden