Met de Bob

Met de Bob

In 2011 werd de Subaru voor het eerst echt onherkenbaar en met ski’s van zolder en strakke pakken was het bobslee-team in strak oranje een echte eye-catcher.

Het was lachen gieren brullen en er waren veel leuke details zoals voorop het ‘(b)optochtnummer.

144822538263458600_resized

De wielbasis van de auto bleef gelijk maar de neus werd aanzienlijk groter en ook was de auto breder dan het originele chassis. Met aan iedere zijde een ski en de vleugels op de achterkant was dit een prachtige wagen. De teksten waren lang, maar ijzersterk! Door het grote logo op de voorkant was het heel duidelijk dat de wagen van De Loopgravers was.

apollo3

De basis van de unieke vorm was een combinatie van elektrabuizen met staaldraad. Deze werden verstevigd met houten balken.
De neus werd vervolgens in met papier mache strak gemaakt. De zijkanten waren van hardboard en hadden na een laklaag niet veel bewerking nodig.

bob2

Voor het eerst hadden we toen ook flinke muziek aanwezig en ‘duwden’ we de wagen regelmatig en met ons ‘bochtje links’ bochtje rechts’ verschenen vele brede glimlachen langs de kant van de optocht!

optocht_11

De mannen hadden allemaal hetzelfde strakke schaatspak aan de dames slingerde als politievrouwen regelmatig iemand op de bon!