Zeepvoetbal

Wij kijken terug op een fantastische 1e editie!

Het allereerste Zeepvoetbaltoernooi werd gehouden op 10 juli 2016 in Olland en met maar liefst 120 deelnemers en vele supporters was het enorm gezellig! De twintig teams bestonden uit zes spelers en speelde op twee veldjes, welke waren opgebouwd naast Cafe D’n Toel in Olland.

header01

Al glibberend en glijdend door de groene zeep proberen de wedstrijd te winnen..dat is waar zeepvoetbal om draait. In de vroege ochtend waren de eerste deelnemers aanwezig om het veld te inspecteren. De dag liep ‘gesmeerd’ en de finale trok veel bekijks. De organisatie mocht vele lovende woorden ontvangen over de opzet en inrichting van het evenement. Er waren heerlijke broodjes hamburger, warme koppen soep, verfrissende biertjes en natuurlijk fris en water.

Rond elf uur in de ochtend ging het toernooi van start. De eerste teams gleden letterlijk het veld op via de glijbaan vanaf de trap tussen de twee velden in. Met teamnamen als FC Udreft en de Zeepsnuivers was alleen het omroepen op zich al een leuke aangelegenheid dat leidde tot veel lachende gezichten. Wat vanzelfsprekend tot nog veel meer vrolijke blikken leidden, was het continu onderuitglijden van de voetballers op de glibberige, ingezeepte ondergrond. De een na de ander gleed weg. De tropische temperatuur maakte het tot een perfecte dag.

zeepvoetbal11

Het toernooi viel goed in de smaak bij de deelnemers, die volop genoten binnen en buiten het veld. Ook het weer zat erg mee met tropische temperaturen van rond de dertig graden. Aan de bar was het zo nu en dan dus ook dringen geblazen om even een verkoelend drankje te halen. Het deelnemersveld was gevuld met heren, dames, jongens en meiden. Van jeugd tot ‘veteranen’, iedereen deed mee. Dat het toernooi bij iedereen goed in de smaak is gevallen.

zeepvoetbal20

“Het is inderdaad lekker druk en iedereen heeft enorm veel plezier.”

De winnaars:
Jeugd: de gladde jongens.
Dames: Odisco
Heren: Kantelaars 2

Graag tot volgend jaar!

header04