Sint-Oedenrode – Voor het eerst werd afgelopen zondag bij Café D’n Toel in Olland het zeepvoetbaltoernooi georganiseerd. De leden van C.V. De Loopgravers waren de initiatiefnemers en zij maakten er een mooi feestje van. Het mooie weer in combinatie met water, zeep, voetbal en een terras beloofden veel goeds.

Rond elf uur in de ochtend ging het toernooi van start. De eerste teams gleden letterlijk het veld op via de glijbaan vanaf de trap tussen de twee velden in. Met teamnamen als FC Udreft en de Zeepsnuivers was alleen het omroepen op zich al een leuke aangelegenheid dat leidde tot veel lachende gezichten. Wat vanzelfsprekend tot nog veel meer vrolijke blikken leidden, was het continu onderuitglijden van de voetballers op de glibberige, ingezeepte ondergrond. De een na de ander gleed weg.

Het toernooi viel goed in de smaak bij de deelnemers, die volop genoten binnen en buiten het veld. Ook het weer zat erg mee met tropische temperaturen van rond de dertig graden. Aan de bar was het zo nu en dan dus ook dringen geblazen om even een verkoelend drankje te halen. Het deelnemersveld was gevuld met heren, dames, jongens en meiden. Van jeugd tot ‘veteranen’, iedereen deed mee. Dat het toernooi bij iedereen goed in de smaak is gevallen, viel ook organisatielid Maarten van Hoof op. “Het is inderdaad lekker druk en iedereen heeft enorm veel plezier. Ik denk als ik dit zo zie dat het zeker voor herhaling vatbaar is.”